Lice-Diyarbakır karayolu üzerinde terör örgütü tarafından ailesinin gözleri önünde kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak’ın ailesi, sosyal paylaşım sitelerinde Burcu Yabalak’a ait hesap numarası paylaşılmasından rahatsız.
Kayınbabasını ziyarete gittiği Erzurum’dan görev yeri olan Şanlıurfa’ya dönerken, 28 Temmuz günü, eşi ve 3 çocuğunun gözleri önünde kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak’ın, Mersin’in Bozyazı ilçesindeki baba evinde endişeli bekleyiş sürüyor. Sedat Yabalak’tan bugüne kadar hiçbir haber alamayan Yabalak ailesi, polis memurunun bir an önce evine dönmesi için yetkililerden yardım talep ederken, ağabey Ahmet Yabalak, İHA muhabirine ailesi adına bir açıklama yaptı.
Son günlerde internet ortamında yayılan “PKK tarafından kaçırılan polis Sedat Yabalak’ın ailesi, eşi, çocukları maddi olarak zor durumda, yardım edelim” çağrıları ile kardeşi Sedat’ın eşi Burcu Yabalak’a ait hesap numarasının paylaşıldığını belirten Ahmet Yabalak, bundan duydukları rahatsızlığı ve üzüntüyü dile getirdi. “Kardeşim Sedat’ın eşi ve çocuklarının maddi hiçbir sıkıntısı yoktur” diyen Ahmet Yabalak, “PKK tarafından kaçırılan kardeşim Sedat Yabalak’ın ailesi, eşi ve çocukları maddi olarak zor durumda, yardım edelim mahiyetinde paylaşımların sosyal paylaşım sitelerinde yer almakta olduğunu ve eşi Burcu Yabalak’a ait hesap numarasının bu paylaşımda yer aldığını ailecek öğrenmiş bulunmaktayız. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Sedat Yabalak’ın eşi ve çocuklarının maddi bir sıkıntısı yoktur. Kardeşim Sedat Yabalak’ın maaşı eşi Burcu Yabalak’ın hesabına yatmaktadır” dedi.

“MADDİ YARDIM YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”
Bu paylaşımlar ve yardım istekleri ile ilgili kendilerinin hiçbir devlet kurumundan, sivil toplum kuruluşlarından veya sosyal medya kullanıcılarından talepleri olmadığını söyleyen ağabey Yabalak, “Bu paylaşımlardan ve yaşananlardan son derece rahatsız ve üzüntülü olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Maddi yardım yapılmasını istemiyoruz. İyi niyetle paylaşımlarda bulunanların bu paylaşımlarını silmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.
Ailece tek beklentilerinin kardeşinden iyi bir haber gelmesi olduğunu vurgulayan Yabalak, başta Mersin Valisi Özdemir Çakacak olmak üzere Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız’ın her zaman kendilerini ziyarete geldiğini ve bir isteklerinin olup olmadığını sorduğunu dile getirerek, “Allah’a şükür aile olarak maddi bir sıkıntımız yok. Maddi bir sıkıntı olması halinde Kaymakamlıktan talepte bulunabiliriz zaten” ifadelerini kullandı.
(İHA)