SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbül, Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı'nın temel hedefinin Türkiye'de kadın girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının geliştirilmesi olduğunu belirtti.

TSO toplantı salonunda, Proje Koordinatörü Uzman Belgin Güzaltan, Avrupa Birliği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen "Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı" kapsamında kadın girişimcilere sunum yaptı.

Daha sonra söz alan ve programın amaç ve hedeflerini anlatan Bülbül, KOBİ'lerin sürdürülebilir büyümeleri ve istihdam yaratmaları için finansmana erişim konusunda desteklenmeleri gerektiğini ifade etti.

Bülbül, programa katılan bankalara sağlanan teknik destek aracılığı ile kadınlar tarafından yönetilen KOBİ'leri hedefleyen sürdürülebilir kredi mekanizmalarının oluşturulmasının önemine vurgu yaparak, kadınların sahibi olduğu ve kadınlar tarafından yönetilen KOBİ'lerin bilgiye erişim, finans dışı iş geliştirme hizmetleri ve iş ağları fırsatları konularında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye'de kadın girişimciliği ve kadınların iş hayatına katılımı geliştirilmelidir." diyen Bülbül, şöyle devam etti:

"Program kapsamında kadın işletmelerinin performanslarını daha iyi anlayabilmeleri ve gelişim alanlarını saptayabilmeleri için 'İşletme Merceği' isimli online bir uygulama geliştirilmiş. Bu uygulamaya web üzerinden www.kadinisletme.com adresinden ücretsiz olarak ulaşılabilmekte. Uygulama programdan faydalanmak isteyen kadın işletmelerine yol gösterici niteliktedir. Bu uygulama ile işletmelerin geliştirilmesi istenen taraflar ve zayıf yönler tespit edilebiliyor."

Samsun TSO Kadım Girişimcilik İcra Kurulu Başkanı Gülay Atik, söz konusu programda önemli kazanımlar olduğunu vurguladı.

Tüm girişimcilerin finansman kaynağı ihtiyacı olduğuna işaret eden Atik, "Kadın girişimciler daha çok hizmet sektöründe ancak üretimde olanlar da var. Sadece ekipman anlamında değil, danışmanlık ve benzeri alanlarda da ihtiyacımız oluyor. Bu finansmanı karşılamak konusunda da kadın girişimcilere hazır sunulmuş bir program var. Bu programdan kadın girişimcilerin olabildiğince yararlanmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.