ÇORUM (AA) - Çorum'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kadın Objektifinden Foto Muhabirliği" söyleşisinde Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Özge Elif Kızıl, iletişim lisesindeki kız öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) işbirliğinde organize edilen söyleşi, Bilge Kaan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşiye okulun gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo ve televizyon bölümlerinde öğrenim gören kız öğrenciler ile okul idarecileri katıldı.

Programın açılış konuşmasının yapan ÇFK Başkanı Atakan Akman, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çorum'da fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için eğitim, sergi, gezi ve sosyal sorumluluk projeleri yaptıklarını belirten Akman,şunları söyledi:

"Ayrıca bu tür faaliyetlerle fotoğrafçılık alanında gelecekte bir şeyler yapmayı planlayan ya da bu alanda kariyer hedefleyen kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geleceğin gazeteci ve fotoğrafçılarını yetiştiren iletişim lisesi öğrencilerinin de ülkemizin gazeteci okulu sayılan ve son yıllardaki gelişimi ile dünyada da büyük bir atılım yapan AA'nın fotomuhabiri Kızıl'ın katıldığı bu etkinlikten en iyi şekilde yararlanacağına inanıyorum."

Söyleşide öğrencilerle tecrübelerini paylaşan AA foto muhabiri Kızıl, mülteciler, sosyal yaşantı konularında Küba, Makedonya, Midilli Adası ve Şanlıurfa gibi bölgelerde çektiği fotoğraflar eşliğinde sunum yaptı.

Kadın fotomuhabiri olmanın hem avantajı hem de dezavantajları bulunduğuna işaret eden Kızıl, "Görevimizi yaparken birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Savaş bölgesinde kadın olarak görev yapmak ne kadar zor ise o bölgedeki savaş mağduru kadınlarla iletişim kurmak da kadın olarak bizim için çok kolay olabiliyor ancak bu meslek sevilmeden yapılacak bir iş değil. Eğer işinizi en iyi şekilde yapmak istiyorsanız öncelikle o işi sevmeniz gerekiyor" dedi.

Ortadoğu'dan deniz yoluyla Avrupa'ya göç etmek isteyen mültecilerin mücadelesini görüntülerken çok etkilendiğini dile getiren Kızıl, "Her ne kadar görevimizi yapsak da insan olduğumuz için o zor durumdaki insanların yaşam mücadelesi beni çok etkilemişti" diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kızıl'a sunumunun ardından çiçek ve üzerinde Hitit Güneş Kursu bulunan plaket verildi.