Jandarma Genel Komutanlığı, Kadına Yönelik Şiddete dur demek için proje başlattı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında çeşitli illerde düzenlenen seminerler, İstanbul’a taşındı.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi koordinasyon ve farkındalık semineri İstanbul WOW Otel’de düzenlendi.
Kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi bir çok konunun ele alındığı seminer, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi koordinasyon ve işbirliği mekanizması için bir yol haritası ortaya çıkartılması amaçlanıyor.
Aile içi şiddetin önlenmesiyle ilgili proje kapsamında konuşan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, “Jandarma Genel Komutanlığı olarak uygulamada yaşanan sorunların tartışıldığı, sorunla mücadelede iş birliğinin artırılmasında alınabilecek tedbirlerin ortaya konulduğu bir faaliyet düzenlemek istedik. İcra ettiğimiz bu çalışmada sorunların tespit edilmesine, çözülmesine ve kurumsal farkındalığın katkı sağlamasını ümit ediyoruz” dedi.
İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan da yaptığı konuşmada aile içi şiddetin ülkenin geleceğini etkileyen konulardan biri olduğunu belirterek, "Bu nedenle toplum gibi devlette duyarsız kalmaz. Kolluğun halkın nezdinde saygınlığının artması, halkın üzerindeki güvenlik algısının istenilen düzeyde oluşturulması ve şiddet mağdurunun yaşayacağı yalnızlığın ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Bu anlamda kadına yönelik şiddetle mücadele de kadının endişeleri ve mağdur yalnızlığının ortadan kaldırılması kolluğun üreteceği güvenlik hizmetinin kalitesiyle de doğrudan ilgilidir” diye konuştu.
(İHA)