GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, "Afrin'de evlatlarımız bizim için hayat haklarından vazgeçmiş koşturuyorlar. Gazilerimiz de yakamıza yapışıp 'Bizi de götür' diyor. Kadını erkeğiyle Türkiye, askerlerinin, devletinin yanında." dedi.

Kavakcı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 28 Şubat döneminde Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara değinerek bir dönem başörtülü kadınların devlet için ideal bir vatandaş olmadığını söyledi.

Milletvekili Merve Kavakçı'nın Meclis'te yaşadıklarını anlatan Kavakcı, "Allah için evimizde giydiklerimize karışmıyorlardı. Bunun için de teşekkür edilecek günlerdi. O zamanın devleti ne kadarını söylerse o kadarını bilebilirdik." ifadesini kullandı.

Kavakcı, 17 Ağustos depremiyle ilgili şunları kaydetti:

"Doğru dürüst denetlenmemiş binaların altında hayatlar kayboldu. Arkadaşlarımızla toplandık, el ele verdik. Toplumun farklı gruplarındaki insanlar, kardeşlerimizle Sakarya'ya, Düzce'ye yardım götürmek istedik. Ne oldu? Kapılar yüzümüze kapatıldı. 'Siz yardımı bile alınamaz insanlarsınız'. Yardımınıza karşı bile ayrımcılık var. Ekonomik ayrımcılık var. Sermayenize karşı ayrımcılık var. Orada vatandaşlar aç susuz ölsün ama sizden yardım almasın."

Türkiye'nin o günlerden dünyanın neresinde bir mazlum varsa yardımına koşan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Kavakcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afrin'de evlatlarımız bizim için hayat haklarından vazgeçmiş koşturuyorlar. Gazilerimiz de yakamıza yapışıp 'Bizi de götür' diyor. Kadını erkeğiyle Türkiye, askerlerinin, devletinin yanında. Millet, devlet bütünleşmiş. Ne oldu? İşte bu oldu. O eski Türkiye geride kaldı. Liderlerinin başka ülkelerin liderleri karşısında süklüm püklüm durduğu Türkiye artık yok. Çok geride kaldı. Artık 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, sadece kendi ülkesinin mazlumlarını değil, bütün dünya mazlumlarının derdiyle dertlenen bir Cumhurbaşkanımız, bir liderimiz var."

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ile partililerin katıldığı ve tek listeyle gidilen kongrede Münire Şeyhoğlu başkan seçildi.

Seçimin ardında sahnede, İl Başkanı Köse'nin doğum günü kutlandı.

Ravza Kavakcı, kongrenin ardından Gümüşhane Belediyesini ziyaret etti.