DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesindeki köylü kadınlar, ormandan topladıkları mantar ve kestaneyi satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Ormanlık alanlardan topladıkları mantar ve kestaneleri ilçe merkezinde satışa sunan kadınlar, satışlardan oldukça memnun.

Özellikle sonbahar mevsiminin ardından ormanlık alanda yetişen kanlıca ve fındık mantarları pazarda rağbet görüyor.

Kanlıca mantarının kilogramı 10 lira, fındık mantarının kilogramı 5 lira, kestanenin kilogramı ise 10 liradan alıcı buluyor.

Yığılca Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylü kadınlarının mantar ve kestane satışından ev ekonomilerine katkı sağladıklarını belirtti.

Kalaycı, "Kadın çiftçilerimiz, yaz aylarında buğday, mısır, fındık ve tarla bitkileri yetiştirirken, hasat bittikten sonra yine boş durmuyor. Kışa girerken ormanlık alanlarda kendiliğinden bitmekte olan mantar ve kestaneyi toplayıp şehir merkezinde bizzat kendileri tarafından satışı yapılıyor. Satışlardan elde ettikleri gelirlerle aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bu anlamda çalışkan kadın çiftçilerimizi tebrik ederim." şeklinde konuştu.

Köylü kadınlardan Fatma Daşsın ise, ormandan topladıkları mantarları ve kestaneyi satışa sunduklarını, satışlardan memnun olduklarını, bu şekilde ev bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi.