SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Çiğdem Karaaslan ile İl Başkanı Muharrem Göksel, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Karaaslan, mesajında, 11 ayın sultanı rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in sonuna yaklaşırken birçok ilahi hikmeti içinde barındıran mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.  

Kadir Gecesi'nin alemlere rahmet olarak gönderilen Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından önemli bir zaman dilimi olduğunu kaydeden Kararaslan, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, kulun Allah'a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz, faziletine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Bu gecede bir kez daha acı ve yaralar içinde olan tüm Müslüman aleminin sıkıntılarının son bulması barış ve esenliğe kavuşmaları için dualarımızı eksik etmeyelim" ifadesini kullandı.

Köktaş ise mükafatların sınırsız olarak verildiği, kalplerin, duygu ve davranışların her türlü kötülükten arındığı Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Kadir Gecesi'nin Kuran-ı Kerim'de 'Bin aydan daha hayırlı bir gece' olarak geçtiğini anımsatan Köktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum."

İl Başkanı Göksel da İslam alemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanabilmeyi teminni etti. 

Kadir Gecesi'nin barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Göksel, şunları kaydetti:

"Kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmalıyız. İslam alemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne ulaşmanın huzurunu, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz."