Özellikle son yıllarda hayatımızın vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan kahve, güne daha iyi başlamamıza ve dinç olmamıza yardımcı olabilmektedir. İçerken sorun oluşturabilecek durumlara da maruz kalabildiğimiz kahve tüketiminde, gerek giysilerimize gerekse mobilya ve parke gibi alanlara da kahve dökebiliyoruz.

Keyfimizi kaçıran bu sorun, inatçı lekeler arasında yer almakta ve çıkarılması zor lekeler olarak da bilinmektedir. Bu tabuyu birkaç farklı yöntem üzerinden birlikte yıkabilir ve kahve lekelerini ortadan kaldırabiliriz.

Gündelik hayatımızda en fazla tükettiğimiz içecekler arasında yer alan kahve kaynaklı olarak meydana kahve lekelenmelerinde, hızlı ve doğru müdahale gerekmektedir.

Yanlış uygulama sonrasında daha zor bir şekilde çıkan bu lekelenmelerde, anında ılık su ile silerek kahve yoğunluğunu azaltmanız gerekmektedir. Daha sonra kurulayarak yayılmasını önleyebileceğiniz kahve lekesini, çamaşır makinesine atarak ortadan kaldırabilirsiniz.

Kahve Lekesinde Hızlı Müdahale

Halı veya koltuklarımızda sık başımıza gelen durumlar arasında yer alan içecek dökülmeleri, eğer ki açık renkli eşya kullanıyorsak aşırı can sıkmaktadır. İnatçı kahve lekelerini bu ürünlerden çıkarabilmek için deterjan ve sirkeden yardım alabilirsiniz.

İlk olarak kahvenizin döküldüğü bölgeyi bez veya kağıt havlu ile hızlı bir şekilde kurulamanız gerekmektedir. Daha sonra sirke ve deterjanınızı karıştırarak kahve dökülen bölgeye bir bez yardımıyla uygulamalı ve eşyanın kurumasını beklemelisiniz. Bu işlem sonrasında halı ve mobilyalarınızda oluşan kahve lekelenmelerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Eğer gün içerisinde veya güne başlarken giysinize kahve döktüyseniz veya kahve damlattıysanız, hemen giysinizi çıkarmalı ve ters çevirmelisiniz. Bir süre soğuk su ile yıkayabileceğiniz giysinizi, sıvı deterjan yardımıyla elinizde yıkamalısınız. Eğer leke geçmedi ise ılık su ile yıkama yapabilir veya sıvı deterjan yerine sodadan faydalanabilirsiniz.

İnatçı lekeler arasında yer alan kahve lekesini fark etmekte geç kaldıysanız, üzülmenize gerek yok. Birkaç farklı tüyo ile temizleyebileceğiniz kahve lekelerini, ilk olarak ılık bir suya batırmalısınız.

Lekeyi yumuşatmanız için yapılan bu işlem sonrasında, lekenin bulunduğu bölgeye karbonat dökmeli ve elinizle ovuşturmalısınız. Evinizde karbonat yok ise limonlu su veya içme sodasından da faydalanabilirsiniz.

Kaynak: Ankara temizlik firmaları