Bayanları makyaj yapma derdinden kurtaran kalıcı makyaj birçok açıdan size kolaylık ve fayda sağlar. Günlük hayatta makyaj yapmaya pek vakit ayıramayan bayanların en önemli kurtarıcılarından biri haline gelmiştir.

Makyaj malzemelerini kullanmadan uykuda ve sabah kalktığınızda günün her anı bakımlı görünmenizi sağlayan bu yöntem sayesinde her an bakımlı görünerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Çoğu kişinin kalıcı makyaj ile karıştırdığı porselen makyaj aynı anlama gelmemektedir. Porselen makyaj kısa süreliğine yüzdeki kusurları örterek kusursuz görünmenizi sağlamak amacıyla uygulanan yoğun makyaj türüdür. Kalıcı makyaj ise o kadar yoğun bir şekilde uygulanmaz ve yüzünüzü silip yıkadığınızda kaybolmaz.

Kalıcı makyaj nasıl yapılır?

Medikal operasyon ve yerel anestezi ile uygulanan kalıcı makyaj derinin hemen altına anti alerjik boyaların enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. Dokuya zarar vermeden kısa sürede uygulanan bu yöntem sayesinde her zaman yüzünüz makyajlı görünecektir. Koku oluşumu olmayan bu yöntem uygulanırken herhangi bir acı hissedilmez. Her zaman bakımlı ve genç görünmek isteyen bayanların en fazla tercih ettiği bu yöntem dövmede olduğu gibi yüz ve vücutta kusurlu bölgenin örtülmesi amacıyla da uygulanır.

Uygulanacak boyaların deri altına yerleştirilirken ağrı ve acı duyulmaması amacıyla lokal anestezi uygulanmaktadır. Yapılan operasyonun ardından gözlerinizde birkaç gün şişlik hissedebileceğinizden uygulamak için tatil günlerini seçmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca kaşlarınızda bulunan boşlukların doldurulması ve daha gür ve şekilli bir kaşa 3d kaş simulasyonu uygulayarak sahip olabilirsiniz.

Kalıcı makyaj hangi bölgelere uygulanır?

İşleri yoğun olan ve her zaman bakımlı görünmek zorunda olan bayanlar, kozmetik ürünlere karşı alerjisi olanlar ve hassas bölgelere sahip olan bayanların tercih ettiği kalıcı makyaj dudak, göz ve kaşlara uygulanmaktadır. Ayrıca vücudunda kusurlu bölgeleri örtmek amacıyla saç ve kirpik dökülmesi olanlar, göğüs ucu sorunları ve deride renk değişimi olan kişilere de uygulanmaktadır.

Kalıcı makyaj zararlı mı?

Kalıcı makyaj özel maddelere karşı alerjisi olanlar hariç zararlı bir etkisi bulunmadığından rahatlıkla herkes yaptırabilir. Kalıcı makyaj yaptırmadan önce bir daha yüzünüzden çıkmayacağı için bunu istediğinizden emin olmalısınız. Bir anlık hevesle yaptırılan kalıcı makyajın geri dönüşümü mümkün değildir. Bunun için moralinizin kötü olduğu ve duygusal bir dönemde sonradan pişmanlık duymamak için bu uygulamayı yaptırmayın. Kendinizi iyi hissettiğiniz anda yaptırmalısınız. Ayrıca yaptırmak istediğiniz yeri önceden araştırmalısınız.

Çok daha ucuza ve kısa sürede yapan güzellik salonlarına itibar edilmemelidir. Burada hiçbir hijyen koşullarına dikkat edilmeden deneyimsiz kişiler tarafından bu yöntemin uygulanması sonradan kalıcı hasarlara neden olabilmektedir. Özellikle göz ve kaş üzerine yapılan uygulamalarda hijyenik olmayan malzemelerin kullanılması gözlerin mikrop kaparak kızarmasına ve şişmesine neden olmaktadır. kalıcı makyaj uygulanırken deneyimsiz kişilerin yüz hatlarınıza uygun olmayan şekiller vermesi yüzünüzü olduğundan daha biçimsiz görünmesine neden olacaktır. Yanlış yapılan uygulamaların sonradan lazer ile düzeltmek yerine deneyimli kişilere başvurmak daha doru olacaktır.

Yapılan yanlış uygulamalar hem psikolojinizi bozacak hem de yapılan yanlışı düzelmek için çok daha para ödemenize yol açacağından bu uygulamayı yapmadan önce profesyonel kişileri araştırıp yaptırmalısınız. Ayrıca hassas bir cilde sahipseniz ve bazı maddelere karşı alerjiniz varsa uygulama esnasında deri altına boya enjekte edileceğinden önceden mutlaka bir alerji testi yaptırmanız faydalı olacaktır.

Kalıcı makyajı ne kadar süre içinde yenilemek gerekli?

Uygulama esnasında kimyasal olmayan boya malzemeleri kullanıldığından yaklaşık 3-5 yıl kadar kalıcılığını koruyacaktır. Bu süre içinde makyajdan sıkılanlar farklı şekilde tekrar uygulayarak kullanabilir.