SAMSUN (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3D (3 boyutlu) haritalama destekli ablasyon yöntemiyle kalp ritim bozuklu şikayeti olan hastalar sağlığına kavuşuyor.

Hastanenin kardiyoloji uzmanı Doç.Dr. Osman Can Yontar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöntemle daha doğu ve hızlı sonuçlar aldıklarını söyledi.

Yöntem sayesinde kalbin üç boyutlu haritasının çıkarılarak radyo dalgalarıyla tedavi edildiğini anlatan Yontar, "Hastanemizde bir süredir ablasyon yöntemiyle ritim bozukluklarına müdahale ediyoruz. Yöntemle hastayı sıkıntıya sokan, sık sık acil servislere gitmesine neden olan hayati önem taşıtan ritim bozukluklarını yakarak veya dondurarak ortadan kaldırıyoruz." dedi.

Kalbe, yöntemde 3D haritalamadan yararlanıldığını vurgulayan Yontar, şöyle devam etti:

"Kalbin üç boyutlu haritası çıkarılarak hem uzun sürecek işlemlerin kısa sürmesi hem de çok komplike ritim bozukluklarında bir çok noktaya müdahale edeceğimiz hastalarda elimizi rahatlatarak hastaların sağlığına kavuşmasını sağlıyoruz. Daha önceki yöntemlerde bu kadar detaylı bir kalp haritası elimizde olmadığı için zaman kayıpları yaşıyorduk. Bu yeni yöntemle bu işlemimiz hem kısaldı, hem de başarı oranımız arttı."

Yontar, yöntemle hastanın kasığından girilen bir kablo yardımıyla kalbe ulaşılarak buradan alınan sinyaller sayesinde kalbin elektriksel ve anatomik haritasının çıkarılarak müdahale edildiğini söyledi.

Söz konusu yöntem sayesinde sağlığına kavuşan 55 yaşındaki Hasan Alkın, kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu dile getirerek, "Ameliyatım çok rahat geçti. Şikayetlerimden kurtuldum. Daha rahat nefes alıyorum ve çarpıntım kalmadı." dedi.