DÜZCE (AA) - Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının izinlerinin iptalini içeren genelgenin yürürlükten kaldırılmasıyla ilçede turizm hareketliliği yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Batı Karadeniz'in en önemli sahil kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Sezon başından bu yana Akçakoca'da olan turizm hareketliliğinin memurların izin yasağının kalkmasıyla birlikte artacağına işaret eden Özcan, "Memur izinlerinin yeniden açılması ile turistlerin yarım kalan tatillerin değerlendirileceği en iyi alternatiflerden biri Akçakoca'dır. Önümüzde 9 günlük Kurban Bayramı tatili var ve bizlerin hazırlık yapması, reklam çalışmalarına ağırlık vermemiz gerek. Bu konularda kaymakam, belediye başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışarak Akçakoca’nın bu memur izin yasağının kalkmasını iyi değerlendirmeye çalışacağız." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ege ve Akdeniz bölgesinde ileri tarihli yapılan rezervasyonların yüzde 60'ının iptal edildiğini ya da gidilen tatillerin yarıda kesildiğini aktaran Özcan, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde yurt dışı rezervasyonlarının büyük çoğunluğu iptal edilmiş durumda. İnsanlar tatillerini metropol illere yakın mesafede yer alan ilçelerdeki turizm destinasyonlarından 2-3 günlük tatiller şeklinde değerlendiriyor. Akçakoca olarak biz bu alternatifler içerisinde turistik yeme içme, konaklama, kültür ve tarihi alanlar noktasında avantajlı durumdayız."