SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Ar-Ge, teknolojik gelişme, yeni ürün geliştirilmesi aklımıza gelen ne varsa ortaya koyup mutlaka üretim içerisinde yerimizi almamız gerekiyor." dedi.

Şahin, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği Toplantısı'na başkanlık etti.

Toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selehattin Altunsoy ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İl Temsilcisi Yrd. Doç. Mustafa Özbey birer sunum yaptı.

Sunumun ardından bir konuşan Vali İbrahim Şahin, üniversitenin kentin gelişmesinde önemli rol oynadığına vurgu yaparak üniversitelerin kamu, belediye, sanayi, özel sektör ve vatandaş entegrasyonunu sağlanması gerektiğine işaret etti.

Kentin kalkınarak üretime dahil edilmesinin üniversite marifetiyle olacağını dile getiren Şahin, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu her birimiz birer vatansever olarak çok yakından gözlemliyoruz. Araştırma, geliştirme, teknolojik gelişme, yeni ürün geliştirilmesi aklımıza gelen ne varsa ortaya koyup mutlaka üretim içerisinde yerimizi almamız gerekiyor. Eğer üretimde yer almazsak istediğimiz kadar bu tarz toplantıları günde ki kez yapalım bir şey ifade etmez." dedi.

Ülke olarak mutlaka var olan potansiyelin çağın gereksinimi olan üretime dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, bunun yol ve yönteminin de kamu, üniversite, sanayi işbirliği olduğunu kaydetti.

Şahin, yılda iki kez gerçekleşen toplantının 4'e çıkarılmasını ve oluşturulacak alt komisyon ve kurulların çalışmalarına aralıksız sürdürerek söz konusu toplantı öncesinde gündemi belirleyerek gerçekleştirilen çalışmaları bir araya toplamasını istedi.

Toplantıya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve sanayiciler katıldı.