SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi'nce Samsun'da düzenli kan bağışında bulunan 379 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verildi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi "14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla Canik Kültür Merkezi'nde yapılan törende düzenli kan bağışında bulunan vatandaşları madalya ile ödüllendirdi.

Törende 45 defa kan bağışı yapan 12 kişiye plaket verilirken, 35 kez bağışı yapan 22 kişiye altın, 25 kez bağışta bulunan 47 kişiye gümüş, 10 kez kan bağışı yapan 298 kişiye de bronz madalya verildi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, Türk Kızılayının ülkenin kan ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Kızılayın ülke genelinde 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezi, sabit ve mobil kan bağış birimleri aracılığıyla kan topladığına işaret eden Yıldırım, "Kan bankacılığının en önemli unsuru gönüllü ve düzenli kan bağışçılarıdır. Çünkü ne kadar teknolojik gelişmeler olsa da kan bağışında bulunacak insanlar olmadıktan sonra yaptığımız her şey boşunadır. Bu nedenle kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine yardım eden herkese teşekkür ediyorum." dedi.

30 yıllık kan bağışçısı olan Hakan Yılmaz ise babasının kana ihtiyacı olduğu andan itibaren kan bağışının öneminin fark ettiğini kaydetti.

Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Sara da kan bağışçıların hiçbir çıkar gözetmeden insanlığa katkıda bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gönüllülere madalya ve plaketleri verildi.