DÜZCE (AA) - Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Sait Tatu'nun, geçen yıl ramazanda traktöründe uğradığı silahlı saldırıcı sonucu öldürüldüğü olayı soruşturan polis, İstanbul ve Batman'da 9 şüpheliyi gözaltına aldı, "kan davası" güttükleri iddia edilen zanlıların Tatu'yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusu Halit Karabulut'u da cinayetten bir yıl önce ramazanda yanlışlıkla öldürdükleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, geçen yıl ramazanın 12'nci gününe denk gelen 9 Temmuz'da Taşlık mevkisinde kullandığı traktörde uzun namlulu tüfek ve tabancayla öldürülen Tatu'nun cinayetini soruşturan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ilginç bulgulara ulaştı. Ekipler, aynı cinayetten bir yıl önce, yine ramazanın 12'nci gününe tekabül eden 20 Temmuz 2013'te de Tatu'yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusu Halit Karabulut'un Dokuzdeğirmen köyünde silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini belirledi.

İki cinayet arasında bağlantı kuran ekipler, Tatu'nun memleketi Batman'da 1983 ramazanında Nasır Acar'ı tarlalara su paylaşımı nedeniyle çıkan kavgada öldürdüğünü, hapis yattıktan sonra cezaevinden tahliye edildiğini, maktulün yakınları ölümle gözdağı verince de Mersin'e, 2000'de de Cumayeri ilçesine taşındığını belirledi.  

Ekipler tarafından teknik ve fiziki takibe alınan İ.G, M.G., Y.A., B.A., B.A., Z.A., M.A., S.A. ve A.G, Batman ve İstanbul'daki 9 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde iki uzun namlulu silah ele geçirildi.

Düzce'ye getirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.