TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi tarafından yapımına bir süre önce başlanan Kanal Tokat Projesi kapsamında kentin ortasından geçen Yeşilırmak'a, İstanbul'dan getirtilen üç kayık indirildi.

Yeşilırmak'ta, İtfaiye Müdürlüğü Kavşağı'ndan Atatürk Kavşağı'na kadar uzanan yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda Kanal Tokat Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. 2016'nın şubat ayında başlatılan projenin tamamlanmasıyla genişliği 10 metreyi bulan kanalda vatandaşlar gondol ve kayıklarla seyahat edebilecek.

Proje kapsamında ırmak kenarında her 50 metrede iskele, çevresinde restoran ve çocuk oyun alanları ile bisiklet ve yürüyüş yolları da yapılacak. Ayrıca asansörle çıkılabilecek 40 metrelik bir kule yapılarak ziyaretçilere buradan Tokat'ı seyredebilme imkanı sağlanacak.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinden nehir geçen şehirlere, suyun ayrı bir güzellik kattığına işaret etti.

Tokat'ın ortasından geçen Yeşilırmak üzerinde proje yürüttüklerini dile getiren Eroğlu, "Venedik'te gondollar var. Bazı şehirlerimizde de gondol ve kayıkların gezdiği yerler var. Yeşilırmak üzerinde yaklaşık 1,5 kilometrede gondol ve kayıkların yüzdüğü bir projeyi Tokat'a kazandırmak için yola çıktık. Yaklaşık 1,5 kilometrede önce suyu tutacak sistemimiz monte edildi. Irmağın üzerindeki suyu tutuyoruz. 1,5 kilometrelik mesafede 2,5 metre yükselen suyun üzerinde gondol ve kayıkların yüzeceği Yeşilırmak'ı Tokatlıların hizmetine sunuyoruz." dedi.

Eroğlu, Yeşilırmak'a indirilen kayıkların hafta sonu yüzdürüleceğini, ırmakta kullanılacak gondolların yapımının ise sürdüğünü sözlerine ekledi.