ÇORUM (AA) - Kanser hastalığı nedeniyle yaklaşık bir yıldır Ankara'daki bir hastanede tedavi gören 11 yaşındaki Duru Apraş'ın tedavi süresince hastane odasında yaptığı ve tasarladığı ürünlerin satılması amacıyla ailesi tarafından "Duru'nun Mucizeleri" isimli kermes düzenlendi.

Çorum'daki Bahçelievler Ortaokulu 1'inci sınıf öğrencisi Apraş'a geçen yıl nisan ayında lenf kanseri teşhisi konuldu. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan küçük kız, hastalığının ilerlemesi üzerine Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kemoterapi tedavisi gören Duru Apraş'a moral vermek için sanat ve siyaset camiasından bazı kişiler gerek sosyal medya üzerinden, gerekse ziyaretine giderek destek oldu. Tedavisi nedeniyle hastaneden ayrılamayan Apraş, odasında kendi imkanlarıyla süs ve hediyelik eşyaları yapmaya başladı. Tasarladığı ürünleri sergilemek isteyen Duru Apraş'ın hayali, ailesi ve yakınlarının desteğiyle gerçeğe dönüştürüldü.

Çorum'daki Sanat Sokağı'nda "Duru'nun Mucizeleri" isimli kermes düzenleyen Apraş ailesi, kızlarına moral vermek amacıyla hastanede okuduğu kitapları, kendi tasarladığı kitap ayracı ve süs eşyalarını satışa çıkardı.

Kermesin açılışına katılan Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Baro Başkanı Altan Akpınar ile vatandaşlar, alışveriş yaparak Duru'ya destek oldu.

Duru'nun ablası Arzu Apraş, yaptığı açıklamada, kardeşinin çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Canım kardeşim şu anda kameralarla bizleri izliyor. Eminim ki çok mutludur. Biz onunla beraber resim ve müzik yaptık, kendimize birbirimizi örnek aldık. Bu zor süreçte de hastanenin hava almayan sıkıcı odasını şenliğe dönüştürdük." dedi.

Apraş, daha sonra Duru'nun yazdığı mektubu okudu. Bu sırada açılışa katılan birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Vali Kılıç da Duru'nun mücadelesinin örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "Çok zor şartlar altında mücadele eden kişilikleri öne çıkarmak ve onları rol model yapmak gerekiyor. Duru da hastalığına karşı verdiği mücadele ile örnek bir kızımızdır. Durumuza şifalar diliyorum. Kendisi ve ailesini tebrik ediyoruz. Buraya gelen herkese de teşekkür ediyorum. Şu anda dayanışmanın en güzel örneğini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kermesin bir hafta boyunca açık kalacağı öğrenildi.