‘Dünya Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında tüm dünyada farklı etkinliklerle hastalığa ve en önemlisi erken teşhise dikkat çekilirken, mayıs ayında meme kanseri olduğunu öğrenen 39 yaşındaki ressam Zeynep Yazıcı da kendi mücadelesi kapsamında “erken teşhis”e vurgu yapan bir klipte oynadı. Müzisyen Gürbüz Morkoç’un şarkısı “Yalnız Bir Gece Daha”ya çekilen klip, Morkoç’un çocukluk arkadaşının eşi Fatma’nın kanserle mücadelesini anlatıyor.
 

‘HER PERUKLA FARKLI ANNEYİM’

Klibin başrolünde oynayan İnşaat Mühendisi Yazıcı’nın hayatı şantiyelerde geçmiş. 24 yaşında evlendiği, aynı zamanda meslektaşı da olan eşi, halen Mekke’de inşaat mühendisliği yapıyor. Hayatını sosyal sorumluluk projelerine ve farkındalıkları artırmaya adayan Yazıcı, yaşadıklarını şöyle aktarıyor:

“Geçen yıl ‘Kadına şiddete dur’ demek için şiddete uğramış kadınların hikâyelerinden oluşan ‘Aç’ adında bir kitap yazdım. Sonra meme kanserine yakalandığımı öğrendim. Oğluma, saçlarımı kestireceğimi, moda olduğunu söyledim. Kestirdikten sonra 9 tane peruk aldım. Her perukta farklı anne modeline bürünme oyunu oynuyoruz. Dışarı çıkmak istediğimde 4 numaralı peruğu, televizyon izlemek istediğimizde 7 numaralı peruğu takıyorum. Hayatta karşımıza irili ufaklı birçok engel çıkabilir, benim yoluma da şimdilik meme kanseri çıktı, ben kendimi toparlayıp oğlumun elinden tuttum, yerdeki kanseri cebime koydum ve mutlu, umutlu yoluma devam ediyorum. Zamanı geldiğinde de cebimde kaybolup gidecek.”

Tedavisi 6 ay daha devam edecek olan Yazıcı, Türkiye’deki en büyük iki sorunun kadına şiddet ve meme kanseri olduğunu vurgulayarak, “Her ikisinin ortadan kalkması için farkındalığı artırmaya çalışıyorum. Kitap ve klip projesinden sonra resim sergisi açmaya ve film senaryosu yazmaya hazırlanıyorum. Meme kanseriyle mücadele ederken bu çalışmalar bana ilham oluyor” diyor.



 

GELIRI BAĞIŞLANACAK

ŞARKICI-besteci Gürbüz Morkoç, klibinin konusunu belirlerken yaşadıklarından etkilendiğini ifade ederek, “En son tıp okuyan solistim meme kanserine yakalanmıştı. Yakın arkadaşım Zeynep de meme kanseri olunca böyle bir proje yapmayı düşündüm. Klipte hâlâ kanserle mücadele eden Zeynep oğluyla birlikte oynadı. Ben de kızımla, kanserden eşini kaybeden çocukluk arkadaşımı oynadım. Erken teşhise vurgu yapmak istedim” dedi. Morkoç, albümün tüm gelirinin kanserle mücadele eden bir kuruma bağışlanacağını da söyledi.