ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Vekili Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, kanser hastalığına karşı farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Zehir, yaptığı açıklamada, kanser hastalığının gerek dünyada, gerekse Türkiye'de sebebi bilinen ölümler arasında ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Dünya genelinde 2000'li yılların başında 6 milyon insanın kansere yakalandığını, bu sayının ünümüzdeki süreçte 12 milyona, 2030 yılında ise 24 milyon rakamına çıkmasının öngörüldüğünü belirten Zehir, "Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olan kanserin bu denli hızlı artış göstermesi ülkemizde kanserle etkin mücadele edilmesini gerekli kılmaktadır" dedi.

Bu kapsamda Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin Genel Cerrahi bölümünde gerçekleştirilen ameliyatlarını konu edildiği bir programın düzenleneceğini vurgulayan Zehir, "Kanser hastalığıyla ilgili bakanlığımızca yapılan eğitimler ve basın aracılığıyla yürütülen bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetleri artmıştır fakat bu artış kişilerde yanlış şekilde duyarsızlaşmaya sebep olmuştur. Bu handikabın önüne geçmek için insanlar duyarsızlaşmaya uğramadan 'Bu hastalıklar başkasında olur bende olmaz' demeden rutin doktor kontrollerini yaptırmaya dikkat etmelidirler. Hastalığın erken tanı süreci, tedavide önemli rol oynamaktadır. Herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde ifade etti.

Zehir, programın yarın hastanede gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.