ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında faaliyet gösteren kantin işletmecilerine yönelik, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Zonguldak Kantinciler Derneği Başkanı Süleyman Erboy, Öğretmenevindeki toplantıda yaptığı konuşmada, kantincilerin çok çeşitli sıkıntılarla baş başa olduğunu ve bunların aşılmasının birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi.

Gerek sağlıklı beslenme, gerek obeziteyle mücadele konusunda yönetmeliklerin sürekli değiştiğini ve kantinciler olarak bu değişime kendilerinin de ayak uydurmak durumunda kaldıklarını anlatan Erboy, şöyle konuştu:

"Bizler, çocuklara hizmet veren esnaf kuruluşlarıyız. Doğal olarak devletimizin çocuklarımızı sürekli koruyup kollaması karşısında bizlerde hep göz önündeyiz ve denetim altındayız. O yüzden gerek yasaklar, gerekse uymamız gereken kurallarla ilgili bizler okulların açılmasına sayılı günler kala kendimizi hazır hale getirmeliyiz. Özellikle kantinde satışı yasak olan yiyecek ve içecek ürünlerine dikkat etmeliyiz. Tüm Dünya Sağlık Örgütü üyesi ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de obezite ile ilgili ciddi bir mücadele var. Devletler artık sağlıklı yaşam adına ciddi bütçeler ayırıyor. Bizler de bu değişim ve dönüşüm adına kendimizi geliştirmek durumundayız. Bunun yanınsa kantinlerde, ekmeğimizde gözü olan çok kişi var. Bunlara sivil toplum kuruluşları da dahil. Bizler ekmeğimize ancak birlik ve beraberlik içinde sahip çıkabiliriz. Bu tür toplantılar ve toplantılara katılım birlik beraberliğimizin göstergesidir."

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kadir Habiboğlu da, kantincilik sektöründe tüketicilerin çocuk olması sebebiyle ve çocukların iyi beslenebilmesi için kantin yetkililerinin satışı yasaklanan ürünlere dikkat etmeleri gerektiğine kaydetti.

Karşılıklı olarak sorun ve çözüm önerilerinin de dile getirildiği toplantıya kentte ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında faaliyet gösteren kantin işletmecileri katıldı.