ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Kantinciler Derneği Başkanı Süleyman Erbay, çocukların sağlıklı beslenmeleri, obeziteyle mücadele kapsamında okul kantinlerinde çikolata ve şekerleme çeşitlerinin satışının yasaklandığını belirtti.

Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılında kantin işletmecileri ve öğrencilerin beslenmeleriyle ilgili birçok yenilikler olduğunu söyledi. 7-8 saatlerini okullarda geçiren öğrencilerin eğitimleri kadar beslenmelerinin de önemli olduğunu ve devletin bu konuda projeler üreterek tedbirle aldığını anlatan Erbay, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları tarafından çocukların sağlıklı beslenmeleri, obeziteyle mücadele kapsamında okul kantinlerinde çikolata ve şekerleme çeşitlerinin satışı yasaklandı. Bunların yerine daha düşük enerjili kek, bisküvi ve gofret tarzı ürünler tercih ediliyor. Bir de meyve suları için de yüzde 100 meyve şartı getirildi. Kantinlerdeki meyve suları yüzde 100 meyve içerikli oldu. Tabii öğrenciler kantindeki bu yasakları algılamakta güçlük çekiyor ve bu ürünleri dışarıdan temin etme yoluna gidiyor. Kantin işletmecileri bu konuda biraz mağduriyet yaşıyor ama önümüzdeki süreçte bunlar bir düzene oturacaktır diye düşünüyorum. Neticede bunların hepsi çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için yapılmış çalışmalar."