SAMSUN (AA) - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Uluslararası Bafra Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali'nin 24-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Kılıç, ilçedeki bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Bafra Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali kapsamında misafirlerini Kızılırmak'ın yanı başında Asarkale ve Paflagonya Kaya Mezarları'nın arasındaki eşsiz manzarada ağırlayacaklarını belirtti.

Festivalin 24-28 Temmuz tarihlerinde düzenleneceğini bildiren Kılıç, "Sporcuların kamp alanı başta olmak üzere yemek ve ulaşımı tamamen ücretsiz olacak. Kayıt yaptırmayan, festival alanımızı günübirlik ziyaret etmek isteyenler sadece ücretsiz ulaşımdan yararlanabilir." dedi.

Geçen yıldan edindikleri izlenimler sonucunda festival alanında yeni düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayabilmek için çalışmalarımızı titizlik ve özenle sürdürdük. Bölgemizin sahip olduğu tarihi değerlerin ve doğal güzelliklerin fark edilmesi için festivalimiz bir fırsattır. Kızılırmak'ın yanı başında Kapıkaya'nın eşsiz manzarasıyla bizleri karşılayan belde, eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış, tarihi değerleri ile ön plana çıkan bir alandır. 2017 yılında ulusal ve uluslararası katılımcıların bölgeye yoğun ilgisi bizleri de heyecanlandırdı. Bafra için turizmin gelişmesinde festivalimizi öncü olarak görmekteyiz. Bölge ekonomisinin bacasız sanayisi olmayı hedefleyen Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali'ni her yıl bir adım daha ileriye taşımak bizler için elzemdir."

Kılıç, bölgenin yüksek dağlarının yamaç paraşütüne, yürüyüş rotalarının dağcılığa, Kızılırmak'ın su sporlarına elverişli olmasının festivallerinin diğerlerinden farkını ortaya çıkardığına dikkati çekerek, "Bir de tarihi değerlerin içinde kalması başlı başına zenginliğimizdir. Bu mirası yaşamak ve yaşatmak belediyemiz için bölge halkına karşı bir borçtur." ifadesini kullandı.

Bölgede beş gün kalacak katılımcıların çadırlarında kalacaklarını belirten Kılıç, "Katılımcılar su sporlarından dağcılığa, yamaç paraşütüne kadar birçok sportif aktivite ile karşılaşacaklar. Farklı sporları tanıma ve deneme fırsatı bulabileceklerdir. Bu yılki sloganımız, 'Doğayı Yaşat Sporu Yaşa'dır." diye konuştu.

Kılıç'ın basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi.