Bulgaristan hükümeti tarafından geçtiğimiz pazar günü Lesova Sınır Kapısı’nda gümrük personeline yönelik yapılan rüşvet operasyonunun ardından, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen TIR’ların tamamı x-ray tarama sisteminden geçirilmeye başlanınca, Kapıkule’de 20 kilometre TIR kuyruğu oluştu.
Bulgar yetkililerin, Lesovo Sınır Kapısı’ndan sonra Kapitan Andreevo’da da ülkeye giriş yapmak isteyen TIR’ların tamamı x-ray tarama sisteminden geçirmeye başlamasının ardından Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, 20 kilometre TIR kuyruğu oluştu. TIR’ların oluşturduğu uzun kuyruklar neredeyse şehir merkezine bağlantı yollarına kadar ulaştı.

"UYKUSUZLUKTAN ÖLÜYORUZ"
Kapıkule’den çıkış yapmak için 25’inci kilometreden sıraya girdiğini dile getiren Ercan Gelen, "TIR’cıların çilesi bu. Görüyorsunuz evimizde kalamıyoruz. 25 kilometreyi 3 günde geçeriz herhalde diye düşünüyoruz. Bunları dile getiriyoruz ama bir çözümün olduğu da yok. Bu sorunların haricinde bir de mülteciler var. Onların korkusu var. Arabaya binecekler mi? Binmeyecekler mi? Yani uykusuzluktan ölüyoruz" dedi.
Diğer bir TIR şoförü Arif Doğan ise 13’üncü kilometrede olduğunu ve beklemeye devam ettiklerini hatırlatarak, "Dünden itibaren bekliyoruz. Sıkıntıyı tam olarak bilmiyoruz. Bulgar mı çalışmıyor? Nedir sorun? Bilmiyoruz. Bir açıklama yapan da yok. Hemen hemen her hafta böyle oluyor zaten ancak bu sefer biraz daha fazla uzadı kuyruk. Pazartesi geçersek iyidir diye seviniyoruz yani" ifadelerini kullandı.
Aksaray’dan iki araba birlikte geldiklerini söyleyen Mustafa Geçimli de ekmek, su ve tuvalet olmamasından yakınırken, "Türkiye tarafında bir sıkıntı yok. Sonuçta Bulgar çalışmıyor. Türkiye’de bir problem yok" dedi.

ATEŞ: "KAÇ GÜNDE GEÇECEĞİZ BELLİ DEĞİL"
17 senedir TIR şoförlüğü yaptığını ancak ilk defa böyle bir olaya şehit olduğunu kaydeden Necmi Ateş, "Ben bugün üçüncü gün sıradayım. Bugün akşama kadar geçer miyim? o da meçhul. Uyku yok, yemek yok, dinlenmek yok. 17 senedir bu yollardayım, böyle bir rezillik ilk defa görüyorum. Kaç günde geçeceğiz? O da belli değil" diye konuştu.
Öte yandan, Kapıkule yolu istikametinde jandarma ve polis ekipleri her türlü olumsuz durumlara karşı tedbir amaçlı denetimlerini sıklaştırırken, sabahın erken saatlerinde oluşan sisin de etkisiyle Kapıkule’ye gitmekte olan 59 ZP 351 plakalı araç, Bulgar plakalı bir araca arkadan çaptı. Kazada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, araçlarda hafif maddi hasar oluştu.
(İHA)