Bursa’nın Mudanya ilçesinde, kapısının önüne apartman dikilen yaşlı kadın, evine giremeyince sokakta kaldı.
Hasanbey Mahallesi Selvili Sokak’ta 60 senedir oturduğunu söyleyen 80 yaşındaki Nefise Demiray’ın önündeki arsaya inşaat yapılmaya başlandı. Arsa sahibi, imar planına göre inşaata başladı. Ancak, inşaata bitişik 3 evin ön cepheleri kapandı. Nefise ninenin evinin kapısı ise tamamen duvarla örülerek kapatıldı. Hafriyat kazıları başlarken, evinde mahsur kalmamak için kızının yanına sığınan Nefise Demiray, şimdi evine giremiyor.
Evinin önüne apartman dikilen 80’lik nine, kara kışta sokakta kaldığını belirterek, çaresiz bir şekilde belediyeden yardım bekliyor. Başına gelenleri yaşlı gözlerle anlatan Nefise Demiray, “Evimin önünü bir gün ansızın kazılmaya başlandı. Daha sonra temel atılmaya başlandı ve evimin önü kapandı. Belediyeye defalarca gittim, ancak yardımcı olmadılar. Bir aydır evime giremiyorum. Çocuğumun evinde kalıyorum. 80 yaşından sonra sokakta kaldım. Eşyalarımın yarısını zor taşıdım. Eşyalarımın yarısı evin içinde kaldı, hiçbir şekilde çıkartamıyorum. Kocamdan kalan emekli maaşıyla geçiniyorum. Bu insanlığa sığar mı? 80 yaşındaki dul bir kadını sokakta bıraktılar” diye dert yandı.
Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ise, Nefise Demiray’ın evinin ruhsatsız olduğunu ve senelerdir başkasının mülkünü kullanarak evine girip çıktığını söyleyerek, "Nefise ninenin evinin yola cephesi yok. Bugüne kadar başkasının arsasının üzerinden geçip gidiyormuş. Vaktiyle boşken kullanmış. Belediyeden izin alınmadan yapılan imar mevzuatına aykırı bir bina. Tapu kayıtlarını kontrol ettik. 1957 öncesi herhangi bir kaydı yok. Eğer bina 1957’den önce yapıldıysa bunu ispat etmesi gerekiyor. Ancak biz araştırdık, 1957 öncesinden tapu kaydı çıkmıyor. Nefise teyzenin yanındaki evlerden biriyle anlaşıp çıkış yolu yapması ya da iki parsel ile birleşip mevzuata uygun yeni bir bina yapması lazım. Başka bir şey yapılması mümkün değil. Biz işlem başlatırsak mevzuat gereği yıkmamız icap eder" dedi.
(İHA)