Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 10 dağcı, Uludağ’da yakalandıkları tipi ve fırtınadan yaptıkları kar mağarası sayesinde kurtuldu.
Dağcılar, bir ev konforunda yaptıkları kar mağarasına girerek, tipi ve soğuktan korundu. Uludağ’ın zirvesine tırmanan dağcılar, zirve yolunda yakalandıkları şiddetli fırtına ve tipide yürümekte zorlandı. Yakalandıkları tipide nefes almakta zorlanan dağcılar hayatta kalmak için 2 saat uğraşarak kar mağarası yaptı. Yaptıkları mağaraya sığınan dağcılar fırtınanın dinmesini kar mağarası içinde hep beraber söyledikleri şarkılarla bekledi. Dağcılar fırtınanın dinmesinin ardından yollarına devam etti.
Kar mağarasının hayat kurtardığını söyleyen Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, “Dağda yanınızda her türlü malzemeniz olmasına rağmen fırtınada çadır kuramıyorsunuz. Şartlar o kadar ağır oluyor ki, ancak kar mağarası kazarak hayatta kalabiliyorsunuz. Daha öncede dağa tırmanış yaptığımız zaman fırtınaya yakalanıp kar mağarasında 24 saat kaldığımız oldu. Bizim gibi bu konuda kendini yetiştirmiş arkadaşlarımız herhangi bir kurtarma talebinde bulunmazlar. Kar mağarasına sığınan biri uzun süre burada kalabilir” dedi.
(İHA)