SAMSUN (AA) - Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, bu yıl ovaya yağan kar nedeniyle başta seralar ve fındık olmak üzere tarımın zarar gördüğünü belirtti.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardan kaynaklı örtü altı tarım yapan üreticilerin büyük zarar gördüğünü, yıkılan seraların maliyetinin 20 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

İlçede kar dolayısıyla sadece seraların değil, fındığın da zarar gördüğünü anlatan Aydemir, "Kar sadece seralarımızı vurmadı. Fındık üreticisi de kar dolayısıyla mağdur oldu. Aşırı kar, fındığın yaşlı dallarında kırılmalara neden oldu. Ova geneline baktığımızda bu zarar yüzde 10 ila 15 arasında değişiyor" dedi.

Aydemir, fındığın fiyatı konusunda beklentisini alamayan üreticiyi bir de karın vurduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl şu ana kadar 140 bin ton iç fındık ihraç etmişiz. Yaklaşık 30 bin ton iç fındık da iç pazarda tükenmiş. Fındığın az olmasına rağmen fiyatının neden düştüğünü anlamış değiliz. Bu konuda ziraat odaları ile hazırladığımız raporları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunacağız. Bakanımız, ofisin fındık alabileceğini söylemişti. Eğer bu alım gerçekleşirse üreticimiz rahatlayacaktır."