SİNOP (AA) - Sinop'un Boyabat ilçesinde hasta annelerine baktıkları için ilçede açılan kursa katılamayan 64 yaşındaki İbrahim Kara ile eşi Sefire Kara, evde verilen eğitimle okuma yazma öğreniyor.

Okuma yazma seferberliği kapsamında ilçede Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursa gitmek isteyen İbrahim ve Sefire Kara, evde hasta baktıkları için kursa katılamayacaklarını yetkililere iletti.

Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, Kara çiftine evde okuma yazma kursu açabileceklerini bildirdi.

Eve gelen görevli eğitmen Veysel Gezgin tarafından okuma, yazma öğretilen Kara çiftti, okuryazar olmanın mutluluğunu birlikte yaşıyor.

İbrahim Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğu döneminde köylerinde okul olmadığından okuma yazma öğrenemediğini söyledi.

Türkiye genelinde okuma yazma kursları açıldığını öğrendiğinde kendisi gibi okuryazar olmayan eşiyle kursa katılmak istediklerini anlatan Kara, şunları dile getirdi:

"Okuma yazma kursları açıldığında kurslara katılmak istedik. Ancak iki yıldır yatalak olan 90 yaşındaki anneme de bakıcılık yaptığımızdan okula gidecek durumumuz yoktu. Durumu yakındaki okul müdürüne bildirdim. Eve gelip annemin durumunu gördüler ve evimizde kurs açabileceklerini söyleyip benden izin istediler. Ben de 'memnuniyetle' dedim. Yıllardır okuma yazma bilmemenin zorluklarını yaşıyordum. Şimdi eşimle birlikte aynı anda okuryazar olabilmek mutluluk verici."

Kara, kursun açılmasında emekleri geçen herkese teşekkür etti.