GİRESUN (AA) - Eynesil ilçesinde "kara lastik" satıcılığı yapan Fazlı Kıralioğlu, teknolojik gelişmelere bağlı olarak lastik ayakkabı kullanımının giderek azaldığını söyledi.

Kıralioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 yıldır lastik ayakkabı satışı yaptığını belirtti.

Birkaç yıl öncesine kadar ilçede kara lastik satan birçok dükkanın bulunduğunu, ancak teknolojik gelişmelere bağlı olarak kara lastiklere olan ilginin azalmasıyla bir bir bu dükkanların kapandığını ifade eden Kıralioğlu, "Artık eskisi gibi satışı olmasa da az miktarda kara lastik satabiliyoruz. Eskiden hemen herkes bu lastiği almak zorundaydı. Çünkü yollarında çamurdan yürünmüyordu. Şimdi yollarımız asfalt, ayakkabı çamura dokunmuyor. Ayrıca eskiye oranla daha ucuz ve bol miktarda ayakkabı var. Bu nedenle satışlar da düştü." dedi.

Kendisinin de ömrünün yettiği sürece lastik ayakkabı satmaya devam edeceğini aktaran Kıralioğlu,"Kara lastiği artık çay ve fındık hasatı dönemlerinde çok az miktarda satabiliyoruz. Siftah etmeden dükkan kapattığım günler oluyor. Bende artık lastik satmak için değil, zaman geçirmek için bu işi sürdürüyorum." diye konuştu.