SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanları için yaptırdığı barınağı gezdi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, Büyükşehir Belediyesince sokak hayvanlarına dikkati çekmek için hayvan barınağında düzenlediği etkinliğe katılan Karaaslan, burada kediler için özel tasarlanan Kedi Kasabası'nı inceledi.

AK Parti'li belediyelerin hem doğaya hem de sokak hayvanlarına büyük önem verdiğini söyleyen Çiğdem Karaaslan, sokak hayvanlarına çok önemli ve güzel bir yaşam kazandırıldığına dikkati çekti.

Karaaslan, "Burada hayvanların hem küpeleme, hem kısırlaştırma işi yapılıyor. Ayrıca, sokak hayvanları doğanın içinde özgürce yaşama şansı yakalıyor. Barınakta sokak kedileri, köpekleri ve dövüştürülen horozlar var. Yine sokağa terk edilen evcil hayvanlar da burada. 450 sokak hayvanı var. Burası doğa harikası bir yer. Hepimizin içinde bulunduğumuz çevre ve yaşadığımız şehre karşı sorumluğu olduğu kadar, bu yaşam alanını birlikte paylaştığımız bu dostlara karşı da sorumluluğumuz var" dedi.

Samsun'un böyle büyük bir hayvan barınağına sahip tek şehir olduğuna işaret eden Çiğdem Karaaslan, "Burası tüm Türkiye'ye örnek olacak. 2004 yılında AK Parti hükümeti döneminde 'Hayvan Haklarını Koruma Yasası' çıkarıldı. Artık hayvan haklarıyla ilgili yasal düzenlemeleri daha da geliştiriyoruz. Barınakta belediyemiz, engelli ve annesini kaybetmiş yavru hayvanlar için bile faklı düzenlemeler yapmış. Her şeyin başı sevgi. Bu tür alanların ülkemizde yaygınlaşması son derece önemli" diye konuştu.

Etkinliğe, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın eşi Eda Kılıç ve hayvanseverler de katıldı.