SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türk ve yabancı üniversite öğrencileri ile Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Burak Akalın'ın ailesini ziyaret etti.

Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim gören Türk ve yabancı öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrenciler, Karaaslan'dan kendilerini Zeytin Dalı Harekatı'nda geçen hafta şehit düşen Uzman Çavuş Burak Akalın'ın baba ocağına götürmesini istedi.

Karaaslan, bunun üzerine öğrencilerle şehit Akalın'ın Kadıköy Mahallesi Ulugazi TOKİ konutlarındaki evine gitti. Burada şehidin annesi Aysel ve babası Ekrem Akalın'a taziye ziyaretinde bulunan Karaaslan ile öğrenciler, Aysel Akalın'a Türk bayrağı ile Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Şehit annesinin elini öpen öğrenciler, kendisine başsağlığı diledi. Bu sırada duygulanan Aysel Akalın, gözyaşı döktü.

- "Şehit ailelerinin yanındayız"

Karaaslan, Türkiye'nin sınırlarının ötesinde terör unsurlarına karşı tarihi bir mücadele verdiğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda geçen hafta içinde Samsunlu iki Mehmetçik'in şehit olduğunu anımsatan Karaaslan, "Şehit ailelerimiz, şehitlerimizin emaneti. Ailelerimizi sık sık ziyaret ediyoruz ve onların yanında oluyoruz." dedi.

Üniversitede yaptıkları programda öğrencilerden anlamlı bir istek geldiğini dile getiren Karaaslan, "Öğrenci arkadaşlarımızla hep beraber şehidimizin ailesinin yanına geldik ve 'Siz bizim şehidimizin emanetisiniz, biz de sizin evlatlarınız.' dedik. Öğrencilerimizle şehit ailemizin acısını birlikte paylaştık." ifadelerini kullandı.

Karaaslan, Türkiye'nin geçmiş yıllarda hayal olan yerli ve milli silahları kendisinin ürettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Cephede ve sınırda verilen mücadele kadar üniversitelerimizde gençlerimizin daha güçlü yetişmesi de önemli. Bugün Türkiye 15 yıl önce hayal gibi görünen yerli ve milli silahlarını üretmeye başladı. Zeytin Dalı Harekatı'nda da verilen mücadelenin büyük bölümünü kendi silahlarımızla gerçekleştiriyoruz. Bu mücadele sadece Türkiye'nin sınır güvenliği için değil, dünya barışı adına da önemli. Tabii bu mücadeleyi verirken gelen şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Gençlerimizin de böyle bir dönemde bu acıların yanında olması, onlar için de çok önemli. Onların böyle bir talepte bulunması beni gururlandırdı."

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün Müslümanların lideri"

OMÜ'de öğrenim gören Afganistanlı İnayetullah Ghiasee de Afrin'deki şehitlere başsağlığı dileyerek, "Bizim de yüreğimiz yanıyor. Çünkü burası benim ikinci memleketim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye'nin değil, bütün Müslümanların lideridir. Nereli olursak olalım, bizim de kalbimiz burada. Şehitlerimiz için üzülüyoruz." diye konuştu.

Nijeryalı öğrenci Zainudeen İliyasu da Afrin'deki harekattan şehit gelmesinin kendisini üzdüğünü vurgulayarak, "Şehit haberini duyunca bazen gözyaşlarımı tutamıyorum." dedi.