KARABÜK (AA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahalle toplantılarına devam etti.

Vergili, 5 Bin Evler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde yaptığı toplantıda, 5 Bin Evler-Safranbolu arasındaki çelik köprünün ihalesinin iki hafta içinde biteceğini söyledi.

2015 yılında köprünün yapım ihalesine çıkacaklarını ifade eden Vergili, "Köprünün altına yapacağımız proje Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak. Bu alanda her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri alanlar olacak. Afet Evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarını yapabilecekleri daha birçok tesis ve alan bulunacak. Artık gençlerimizin spor yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri, her şeyden önemlisi kaynaşabilecekleri bir cazibe merkezi olacak. Burası sadece Karabük halkına değil çevremizdeki il ve ilçelere de hitap edecek” diye konuştu.

 

- Cumhuriyet Bayramına doğru

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyetin 91. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vergili, mesajında, Cumhuriyetin 91. yılının büyük coşkuyla kutlandığını söyledi.

Cumhuriyetin Atatürk'ün büyük mirası olduğunu belirten Vergili, şu görüşlere yer verdi:

“Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, Karabük’te de sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. 91 yıldır büyük coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyetimizin ilanının 91. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anar, ülkemizin kurulma ve gelişme aşamalarında emeği geçen bütün insanlarımızı minnet duygularımla yad ederim."