KARABÜK (AA) - Karabük merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Karabük, İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak'ta gözaltına alınan ve sorgulamaları tamamlanan S.B, M.K, M.D, M.Y, M.Ç, S.A, M.T, B.Ç, M.K, H.S, B.G, T.A. ve M.A.Z. ile bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda bugün gözaltına alınan Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği Başkanı A.R. ve N.Y. sağlık kontrolünden geçirildi.

Ardından zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.

Zanlılara "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, örgüt adına usulsüz para toplamak, örgüt üyelerine yardım ve yataklık, örgüt için izinsiz propaganda yapma, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları yöneltildiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında 2 Nisan Cumartesi günü Karabük'te 12, İstanbul'da 2, Kocaeli ve Zonguldak'ta birer zanlı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.