KARABÜK (AA) - Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü, Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Yenice Çok Programlı Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

İmza töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin istihdamı için imzalanan protokol kapsamında evde çocuk bakımı, çocuk eğitimi ve gelişimi ile gaz altı kaynakçısı kursunun düzenleneceğini söyledi. 

Dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan kadınlara ve gençlere yönelik projelerin kurumları tarafından desteklendiğini belirten Güven, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda ilçelerden gelen projelere öncelik veriyoruz. Mesleki becerilerin geliştirilmesi hem çalışana hem de işverene katkı sağlayacaktır. Kursiyerlerimize alanlarında teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Mesleki becerilerin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Kurs sonunda belgesini alan kursiyerlerimiz kurumumuza müracaatlarını yapabilir. Kursa katılanlara günlük 20 lira verilecektir. Sağlık sigortalarını ve kısa vadeli sigorta primlerini de karşılayacağız. "

Daha sonra Güven, Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu ve Yenice Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş, protokolü imzaladı.