KARABÜK (AA) - Karabük'te "seçim yardımı" diye para verdikleri yaşlı çiftin dalgınlığından yararlanan kişiler, evdeki çantadan çaldıkları bin 500 lira ile kayıplara karıştı.  

Alınan bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi Efe Sokak'ta oturan 84 yaşındaki Şehri ve 90 yaşındaki Mustafa Kara çiftinin evinin önüne gelen 2 kişi, "seçim yardımı" yaptıklarını söyledi. Yaşlı çifte 200 liralık banknot uzatan ve bunun 100 lirasının seçim yardımı olduğunu söyleyen kişiler, para üstü olarak 100 liranın kendilerine verilmesini istedi. 

Zanlılardan biri paranın üstünü vermek üzere eve giren Şehri Yalçın'ı takip ederken diğeri arabada bekledi. Şehri Yalçın ile eve giren zanlı, Mustafa Kara'yı da sohbet etmesi için arabada bekleyen arkadaşına yönlendirdi. Şehri Yalçın'ın cüzdanından para üstünü aldıktan sonra dışarıya çıkmasına rağmen zanlı evde kaldı. Kadının dışarıda bulunmasından yararlanarak cüzdanındaki bin 500 lirayı alan zanlı, daha sonra araçta bekleyen arkadaşıyla bölgeden uzaklaştı. 

Araçtakilerin uzaklaşmasının ardından evlerinin kapısının kilitli olduğunu fark eden çift, yedek anahtarla kapıyı açınca hırsızlığın farkına vardı ve durumu mahalle muhtarına anlattı. Mahalle muhtarı da olayı polise bildirdi.  

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Mustafa Kara, başlarına daha önce böyle bir şey gelmediğini söyledi.

Eşiyle kapıda otururken bir aracın evin önüne geldiğini ve içinde iki kişi olduğunu belirten Kara, olayı şu sözlerle aktardı:

"Birisi yanımıza geldi, diğeri araçta durdu. 'Biz parti adına yardım yapıyoruz' dedi. 200 liralık banknot çıkardı, '50 lirasının benim 50 lirasının da eşimin olduğunu' söyledi. '100 lirasını da 'geri vereceksin' dedi. Arabada müdür olduğunu söyledi, onunla konuşmamızı istedi. Ben oraya gittim, diğeri de eşimle konuşurken evin içerisine girerek çantadan parayı almış. Aldıktan sonra kapıyı kilitlemiş. Daha sonra 'kömür getireceğiz, birazdan geleceğiz bekleyin' dedi. Onlar gittikten sonra kapının kitli olduğunu gördük. Yedek anahtarla açtık kapıyı. Ardından muhtara giderek olayı anlattık. O da polise haber verdi."

Şehri Kara da rahatsız olduğunu, doktora bile gidemediğini belirtti. Bütün paralarının çalındığını vurgulayan Kara, "Kendimiz biriktirdik. Pazardan, doktordan o şekilde artırdığım paraydı. Hayrını görmesinler. Yaşlılara böyle şey yapılır mı? Yaşlılara yardım edeceklerken böyle eziyorlar" dedi.

Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.