KARABÜK (AA) - Karabük Belediyesi tarafından yapılan Fatih Mahallesi Parkı'nın açılışı yapıldı.

Fatih Mahallesi Kayacık Sokak'ta düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, parka kendi isminin verilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Parka kendisinin isminin Karabük'ten başka bir yere tayin olduktan sonra verilmesini, o zamana kadar parka başka isim verilmesini isteyen Çeber, "Biliyorum ki hemen her hafta belediyemiz bir park açılışı yapıyor. Yılbaşına kadar böyle devam edecek. İnşallah yeni yılda kanyon köprünün altında sosyal ve sportif kompleksin tamamlanıp açılımasıyla da bir seri gerçekleşmiş olacak. Bu kadar yoğun faaliyet ve çalışma her yere nasip olmaz. Bu anlamda belediyemizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Belediye ve muhtarların uyum içerisinde çalıştığını aktaran Çeber, şöyle konuştu:

"Başkanımın bugün söylediklerini de not aldım. Özellikle çevre kirliliği konusundaki hassasiyetini ve haklılığını biliyorum ve aynen katılıyorum. Tabii kömür yardımlarında merkezi idarenin kömür kaynaklarını değerlendirme gibi bir iradesi de var ama oralarla da yazışarak kömür yerine doğalgaz yardımlarına dönüştürerek inşallah bunu bir sonraki sezona planlayalım, el birliğiyle yapalım. Hatta beraberce doğalgaz tesisi olmayan muhtaç durumdaki ailelerin evlerine bu tesisleri birlikte yapalım ve doğalgaz yardımlarını yapalım."

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de belediye olarak 111'inci parkı açtıklarını belirtti.

Karabük'te görev yaptıkları sürede kentin genel problemlerinden çoğunu çözdüklerini vurgulayan Vergili, "Benim son yapmış olduğum ankette Karabük'ün en önemli sorunlarından birisi hava kirliliği ve temizlik olarak çıktı. Temizlikle ilgili geçen haftadan bu yana çok muazzam bir önlem planı hazırlıyoruz. Bu eylem planı neticesinde de Karabük'ü 2-3 ay içerisinde Türkiye'de örnek şehir haline getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Vergili, temizlikle ilgili yapacakları eylem planlarında tüm muhtar ve mahalle sakinlerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı.