KARABÜK (AA) - Karabük İl Özel İdaresi tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) sunulan “Karabük Yöresi Taşınmaz Kültür Varlıkları Kitaba Taşınıyor” projesinin sonlandığı bildirildi.

BAKKA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında destek sağlanan projenin 8 ay sürdüğü ve proje kapsamında Karabük’ün turizm potansiyelinin etkin bir şekilde kullanımının sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Proje kapsamında çeşitli kesimlerle toplantılar yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantılarda yöre halkının Karabük’teki taşınmaz kültür varlıkları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı tespit edildi. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun da iştirakleriyle konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Yapılan bütün toplantı ve faaliyetler sonucunda taşınmaz kültür varlıklarına ilişkin hazırlanan bu veriler, sistemli bir biçimde yazılı ve görsel çıktılara dönüştürüldü. Bu bağlamda internet sitesi kuruldu. Herkesin ulaşabilmesi için paylaşıma açılan bu veriler aynı zamanda oldukça detaylı 4 ciltlik kitap serisine de aktarıldı. Bu proje ile Karabük’ün turizm pastasından daha fazla pay alması hedefleniyor."