KARABÜK (AA) - Bereket Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Irak, Afganistan, İran ve Suriye'den sığınmacı olarak gelen ailelerin yaşam kalitesini artırmak, kültürlerarası entegrasyonu sağlamak ve sosyal kültürel hayata uyum sürecini hızlandırmak amacıyla hazırlanan "Karabük Yuvam Oldu" projesi tanıtıldı.

Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Öğretmenevindeki toplantıda yaptığı konuşmada, dünyadaki kaos ortamının insanların sevdiklerini ve sevdikleri yeri terk etmesine sebep olduğunu söyledi.

Hiç kimsenin öz vatanını, doğup büyüdüğü yerleri terk etmek istemeyeceğini ifade eden Kalaycı, "İstenmeyen sebepler, savaşlar, zorbalıklar, zulümler bu insanları buralardan başka ülkelere ve ülkemize göç etmeye zorladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti birçok ülkenin yapamadığı, yapmaya cesaret edemediği bir şeye cesaret etti ve kapılarını sonuna kadar bu misafirlere açtı" diye konuştu.

Kalaycı, hayırsever sivil toplum örgütlerinin devlete katkı sağlayan projelerinin bu açıdan da önem taşıdığını dile getirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da belediye olarak ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere ülkelerinden göç etmek zorunda kalan insanlara yardım ettiklerini belirtti.

Hayır Çarşısı vasıtasıyla Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım yaptıklarını dile getiren Aksoy, "Bu projeye de paydaş olmaktan son derece mutluyuz. Bizim genlerimizde iyilik var, iyilik yapmak var. Osmanlı torunları ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Bereket Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Çelen ise projelerine destek verenlere teşekkür ederek ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Proje kapsamında 12-28 yaş arası sığınmacı çocuklara değerler eğitimi, Türkçe ve Kuran-ı Kerim eğitimi ile psikolojik danışma hizmeti verileceği, sığınmacı çocuklarla uçurtma şenliği, kermes, halı saha maçları, sinema, piknik gibi faaliyetler yapılacağı bildirildi.