KARABÜK (AA) - Karabük Kent Konseyi Başkanı Yalçın Kılınç, mahalle muhtarları ile "Ortak Akıl Toplantısı" yaptıklarını bildirdi.

Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Karabük'ün sorunlarını ele aldıklarını belirterek, kentteki sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek üzere bir rapor hazırlarını kaydetti.

Raporun tavsiye ve öneri niteliği taşıdığını ifade eden Kılınç, "Sağlık alanın da yapılan çalışmalar olumlu yönde. Yine de hastanelerin yatak kapasitesinin artırılması gerekiyor. Kentimizde son zamanlar bir trafik sorunu var. Bu konu da üzerinde yetkililerin önemle durması gerekir. Şehrin birçok noktasında aydınlatma sorunu mevcut" dedi.

Kılınç, İlçe Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bu konuda sadece güvenlik çalışmasının yanında eğitimin de önemi büyük. Kentimizde artan bir işsizlik sorunu var. Bu konuda işverenlerin daha özverili çalışmalar yapması gerekiyor. Şehir içindeki haddehanelerin şehrin dışına çıkarılması şart. Hava ve çevre kirliği özellikle kış aylarında halkın salığını tehdit etmektedir. Dere ıslahları için biraz daha özverili çalışma gerekiyor. Kurumlar arasında bir anlaşmazlık mevcut. Karabük'te engelli vatandaşlar için yeterli altyapı çalışması yok."