KARABÜK (AA) - Karabük'te, şehitler Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, Uzman Onbaşı Umut Aytekin ve Bülent Çelik için şehadetlerinin yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Safranbolu Şehitliği'nde düzenlenen etkinlikte, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca 7 Şubat 2018'de şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akpınar'ın kabri başında Mevlid-i Şerif okundu, dua edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde 2017'de terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Umut Aytekin ve 1991'de şehit düşen Bülent Çelik de şehadetlerinin yıl dönümünde kabirleri başında anıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edildi. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Programa, Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.