KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, emniyet verilerine göre Karabük'te düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne 45 bin kişinin katıldığını bildirdi.

Saylar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketten döndüğünü ve milletin cesur bir şekilde darbe girişimini püskürttüğünü belirtti.

FETÖ'nün darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin meydanlarda tutmaya başladığı "demokrasi nöbeti"nin dün İstanbul Yenikapı'da ve eş zamanlı olarak tüm yurtta düzenlenen düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile taçlandırıldığını ifade eden Saylar, şunları kaydetti:

"Karabük'te emniyet verilerine göre Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne 45 bin kişi katıldı. Bu süreç içerisinde gecesini gündüzüne katan Valimiz Mehmet Aktaş'a, Emniyet Müdürümüz Serhat Tezsever'e, Alay Komutanımız Jandarma Albay Cihan Ulukaya'ya, Belediye Başkanımız Rafet Vergili'ye, Karabük milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal'a ve en önemlisi elleri öpülesi analarımıza, gözleri öpülesi kardeşlerimize, bizi bu kutlu nöbette yalnız bırakmayıp her akşam kent meydanını dolduran Karabüklü hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu mitingin düşmanlarımıza ve bizi yıkmak isteyenlere çok büyük bir korku saldı, kimsenin bizi yıkmaya yıldırmaya gücü yetmeyecek."