KARABÜK (AA) - Karabük Valiliği ile Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı arasında "Denetimli Serbestlik İşbirliği Protokolü" imzalandı.

İmza töreninde konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, protokolün TCK ve CMK'nın ilgili maddeleri ile Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliğinin "İşbirliği Protokolü" çerçevesinde hazırlandığını söyledi.

Vali Aktaş, protokolle valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında kamuya ait işlerde çalışmalarına karar verilen hükümlülerin, belirlenmesi, işe yerleştirilmeleri, iş denetimleri, kontrolleri gibi konularda kurumlar arası işbirliği şartlarının düzenlendiğini belirtti.

Yapılan protokol, haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, sosyalleşmelerini teşvik etmeyi, toplumu suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırma amacını taşıyor.