KARABÜK (AA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Kanyon Park Projesi"nin ilk ayağı olan Kanyon Köprü inşaat çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Karabük’ün değişen çehresinin yeni bir yüzü olacağını belirtti.

Parklar ve parkları çevreleyen bölgelerin, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlar olması gerektiğini vurgulayan Vergili, şunları söyledi:

"Bu yüzden biz bu projeyi insanların hem dinlenebileceği hem de sosyal aktiviteler yapıp, vakit geçirebileceği bir alan yapmak için işe başladık. Kanyon Park Projesi'nin ilk etabı olan 329 metre toplam açıklıklı köprünün inşaatı davam ediyor. Köprünün bitimiyle kanyon parkın ilk ayağı bitmiş olacak."

"Bu proje tamamlandığında Karabük’lü vatandaşlarımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz için büyük bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız" diyen Vergili, "Bu güne değin ne söz verdiysek gerçekleştirdik. Karabük’ü değişen, gelişen, büyüyen bir şehir haline getirmek, Karabük’e hizmet etmek en büyük görevimiz" ifadesini kullandı.

Projede yapılacak çalışmaları anlatan Vergili, her yaştan vatandaşın spor yapabileceği spor merkeziyle birlikte tam bir yaşam alanı oluşturulacaklarını kaydetti.

Vergili, ayrıca Yeni Mahalle mevkisindeki menfez köprü inşaatına devam ettiklerini sözlerine ekledi.