KARABÜK (AA) - Karabük Belediyesi ve Halk eğitim Merkezi tarafından açılan çeşitli kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Fevzi Çakmak Mahallesi sosyal yaşam merkezinde yapılan törende konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, her mahalleye bir sosyal yaşam merkezi inşaat ettiklerini söyledi.

9 yıldır Karabük'e en iyi hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Vergili, "Yapmış olduğumuz işler içerisinde en önemlileri bu sosyal yaşam merkezleriydi. Biz sosyal yaşam merkezlerini yaparken, 'bu kadar masrafa ne gerek var?' deniliyordu. Biz ise bugün bu sosyal yaşam merkezlerinden bine yakın kişiye okuryazar diploması verdik. Her yıl farklı branşlarda 5 bine yakın kursiyerimiz oldu. 9 yıldan bugüne Karabük'te hafife alınacak işler yapmadık. Bir milyon nüfuslu şehirlerden daha fazla hizmet ürettik." diye konuştu.

650 kilometre su borusu döşediklerini, bir milyon tondan fazla asfalt kullandıklarını aktaran Vergili, şöyle konuştu:

"Battı-çıktı, meydan, kütüphane, köprüler, üst geçitler, alt geçitler ve parklar yaptık. Daha önce mahallemizde de çocukların oynayabileceği hiçbir yer yokken, para ile yer satın alarak park yaptık. Biz bu şekilde 103 tane park yaptık. Halim deresinin yapılması ile birlikte yukarıda kendiliğinden bir mahalle daha oluşmuş oldu.

Göreve geldiğimiz gün Karabük Belediyesinin elektrikleri kesildi. İşçi maaş alamayacak durumdaydı. Buna rağmen biz bir gün dahi parasızlıktan ağlamadık. Şu anda Türkiye'nin en zengin belediyesi Karabük Belediyesidir. Kasasında parası olan, yapacağı işlerin parası hazır olan, hiç kimseye muhtaç olmayan, İller Bankası'na para veren bir belediye Karabük Belediyesi."

Konuşmaların ardından Başkan Vergili, kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.