KARABÜK (AA) - Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Aydınlıkevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde yapılan törende konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kurslarda başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

İlk icraatlarından birisinin sosyal yaşam merkezleri olduğunu ifade eden Vergili, şöyle konuştu:

"Bu sosyal yaşam merkezlerini yaparken, 'Bu kadar masrafa ne gerek var?' diyorlardı. Biz de diyorduk ki 'Bu sosyal yaşam merkezlerinden bir kişi dahi okur-yazar diploması alsa masrafını çıkartmış olur.' Şu anda bine yakın kursiyerimize okur-yazar diploması verdik. Her mahallede olan bu sosyal yaşam merkezleri Türkiye'de bir ilktir. Karabük'te yol ve su problemi bırakmadık. Meydanımız ve köprülerimiz oldu. Bir milyon tonun üzerinde asfalt kullanıp, en az 250 kilometrenin üzerinde kaldırım yaptık. Yine 10 kilometrenin üzerinde istinat duvarı yaptık. 650 kilometreden fazla su borusu döşeyip, boruların tamamına yakınını yeniledik. Şu anda Türkiye'nin en ucuz suyunu Karabük kullanıyor."

Türkiye'nin önemli bir seçime hazırlandığını aktaran Vergili, Türkiye'nin çok kritik bir noktadan geçtiğini ifade etti.

Vergili, "Dolar bugün 5 lira seviyesine gelip yeniden düşmeye başladı. Bunun sebebi dünyadaki global sermayenin, Türkiye'ye karşı bir tavır koymasıdır. Önümüzdeki 30 gün Türkiye'nin bekası için çok önemlidir. Bu yüzden sizler adayları iyi değerlendirmelisiniz." dedi.