KARABÜK (AA) - Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan okuma yazma kursuna giden 51 yaşındaki Şefika Kabullar, 3 ayda okuma yazma öğrenerek sertifikasını aldı.

Sosyal yaşam merkezinde düzenlenen törende konuşan Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, bugüne kadar 150 kişinin okuma yazma öğrendiğini söyledi.

Okuma yazma kurslarına büyük önem verdiklerini ifade eden Danışman, "Belediye olarak her mahalleye bir sosyal yaşam merkezi açtık. Bu merkezlerde binlerce insanımıza çeşitli kurslar verdik. Bu kurslar arasında bizim üzerinde önemle durduğumuz kurs ise okuma yazma. Biz hiçbir mahallemizde okuma-yazma bilmeyen insanımız olsun istemiyoruz. Bunun için de kurslarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.

Okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan Şefika Kabullar da başta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve detsek veren herkese teşekkür etti.

Sosyal yaşam merkezinin kendisinin ikinci evi olduğunu aktaran Kabullar, şöyle konuştu:

"Çünkü burada okuma-yazma, dikiş nakış kursları sayesinde kendimizi geliştiriyoruz. Bilgi ve becerilerin yanında yeni yeni dostluklar kazanıyorum. Burada kursiyer olmaktan ben ve tüm arkadaşlarımız son derece mutluyuz. Bugün kendimle gurur duyuyorum. Çünkü artık okuma yazma biliyorum. Okumanın yaşı yoktur."

Konuşmaların ardından Danışman, Kabullar'a sertifikasını verdi.