KARABÜK (AA) - Karabük'te düzenlenen sahte para operasyonunda 2'si kadın 3 kişi tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada Safranbolu ilçesinde 5 farklı iş yerinde sahte para ile alışveriş yapıldığını belirledi. 

Mağdurların ifadeleri doğrultusunda hareket eden ekipler, şahısların 2'si kadın 3 kişi olduklarını ve 06 AS 3237 plakalı otomobille dolaştıklarını tespit etti.

Ekipler yaptıkları araştırmada aracın ve şahısların Üniversite mahallesinde olduğunu belirledi.

Durdurulan araçta bulunan Tuncay Y. (25), Asena A. (31) ve Özlem B. (28) gözaltına alındı. 

Otomobilde yapılan aramada 10 bin 800 değerinde sahte para ele geçirildi. 

Şüphelilerin Kastamonu'da aynı yöntemle 5 iş yerinden sahte parayla alışveriş yaptıkları ve 2 işyerine de sahte para vermeye çalıştıkları belirlendi.

- Güvenlik kameraları kaydetti

Şahısların Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir iş yerinde sahte para ile alışveriş yapma anları güvenlik kameralarınca kaydedildi.

İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 farklı sahte para olayına karışına 3 kişinin ekiplerin titiz çalışması sonucu yakalandığını belirterek, "10 bin lira değerinden piyasaya sürülmek üzere sahte para ele geçirildi. Sahte para ile gerçek parayı ayırt etmek zor. Vatandaşlarımız şüphelendikleri kişileri ihbar etsinler" diye konuştu.