KARABÜK (AA) - Karabük'te telefonda kendisini polis olarak tanıtarak 70 yaşındaki bir kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve bu yolla elde ettiği paralarla il dışına çıkmak isterken gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, telefonla Niyazi Pehlivan'ı (70) arayarak kendisini komiser olarak tanıtan kişi, Pehlivan'a terör örgütü tarafından banka hesaplarının ele geçirildiğini söyledi. Sözde soruşturma kapsamında hesaplarındaki paraları çekerek Güven Kavşağı'na getirmesi gerektiğini söylenen Pehlivan, 10 bin lirayı alarak söylenen yere gitti.

Paraları koyduğu poşeti kendisini arayan şahsa veren Pehlivan, oradan uzaklaştı. Pehlivan daha sonra dolandırıldığını anlayınca, durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışma sonucu eşkali belirlenen O.Ş. (38) terminalde otobüse binmek üzereyken yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini arayan ve komiser olarak tanıtan kişinin "Yapılan operasyonda yardımcı olduğunuz için ödüllendirileceksiniz, Emniyet Müdürlüğüne gidiyoruz. Teşekkür ederim" dediğini anlatarak, "Parayı verdim, sonra kendisi kaçtı. Polisi aradım. Sağolsunlar 1 saat sonra yakaladılar. Cebinden 2 bin lira çıktı. 8 bin lirayı başka bir hesaba havale etmiş" diye konuştu.