KARABÜK (AA) - Karabük'te toprak kayması sonucu yollarında çökme ve çatlaklar meydana gelen mahallenin sakinleri, çalışmaların durdurulacağı iddiasıyla tepki gösterdi.

Aydınlıkevler Mahallesi 5001 No'lu cadde üzerinde toplanan bir grup mahalle sakini, belediye yetkililerinin başlattığı çalışmayı durduracağını öne sürerek tepki gösterdi.

Bir süre belediye yetkilileriyle tartışan mahalle sakinlerinden Ayhan Kuz, oluşan çatlakların ardından belediye ekiplerinin gelerek çalışma başlattığını söyledi.

Kazılan alandan su çıktığını ancak buna rağmen yeniden kapatılmaya çalışıldığını savunan Kuz, "Bir sitemizin duvarında çatlaklar var. Bu duvarın çocukların üzerine çökmesinden korkuyoruz. Bu sorun belediyeden kaynaklanıyor. Çözmelerini bekliyoruz. Kazılan alanın kapatılmasını istemiyoruz. Belediyeden yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürü İrfan İnal ise yaptığı açıklamada, toprak kayması olan bölgede tedbir aldıklarını, vatandaşların sorun yaşamamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.