KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, taşkın nedeniyle su altında kalan Bostanbükü köyü ve Karabük-Kastamonu karayolunda çöken Bostanbükü Köprüsü'ne ilişkin, "İlgili kurumların incelemesi sonunda kimin taksiratı varsa belli olur ve gereken yapılır" dedi.

Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bostanbükü sınırları içerisinden geçen karayolundaki büyük menfezin sel ve teressübat birikimi sebebiyle tamamen tahrip olduğunu bildirdi.

Tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunun altını çizen Alimoğlu, "İlgili kurumlar, Devlet Su İşleri ve Karayolları konuyu araştıracaktır. Varsa bir kusur gereken yapılır. Köprü inşaatı nedeniyle yapılan bentin yıkılmasından kaynaklanması da mümkün ancak bizde herhangi bir rapor henüz bulunmuyor. İlgili kurumların incelemesi sonunda kimin taksiratı varsa belli olur ve gereken yapılır" diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de taşkına köprü inşaatının neden olmadığını savundu.

Yolda yeterli menfez olmadığını iddia eden Vergili, şunları aktardı:

"Bir sel taşkınında yol yarıldı gitti, yeterli bir menfez olmadığı için. Bizim kanyon park inşaatı nedeniyle yapılan köprüyle ne alakası var bunun. Bizim inşaattan bile kaynaklansa orada yeterli menfez olmuş olsaydı bu olmazdı. Su üstünden geçer, yine bu olmazdı, burada yol kaydı. Ne bir su taşkını var ortada ne de başka bir olay. Menfez olmadığı için yol kaydı. Şiddetli bir su baskını yoktu. Karayolları kendi hatasını gördü. Yolun yapım imalatında bir eksiklik var."

Öte yandan taşkının meydana geldiği alandan ve hasar gören bazı evlerden yeni görüntüler ortaya çıktı.

Dün, Karabük-Safranbolu arasında devam eden köprü çalışması nedeniyle derede su tutması için oluşturulan bentin yıkılmasıyla oluştuğu iddia edilen taşkın sonucu Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü su altında kalmış, köydeki bütün evler tedbir amacıyla boşaltılmıştı.

Birçok büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğu köyde kurtarma çalışmaları yapılmış, Bostanbükü Köprüsü'nün çökmesi sonucu Karabük-Kastamonu yolu trafiğe kapanmıştı.

Taşkın nedeniyle kapatılan Karabük ile Safranbolu karayolu ise bir süre sonra yeniden açılmıştı.