TRABZON (AA) - Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Erdoğan Erişen, 17 ilde faaliyet gösteren Karadeniz Gazeteciler Federasyonu'nun bin 500 civarında üyesi bulunduğunu söyledi.

Erişen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ne (TGC) 39 sektör çalışanının üyeliğinin kabul edilmesi dolayısıyla bir restoranda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TGC'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti.

TGC'nin, bölgenin en önemli cemiyeti konumunda olduğunu ifade eden Erişen, "TGC'nin çalışmalarını takip ediyor ve örnek almaya çalışıyoruz. 2012 yılında kurulan federasyonumuz Karadeniz sahilinde Artvin'den Düzce'ye kadar, iç kısımda da Gümüşhane, Bayburt ve Tokat'ta temsil ediliyor. 17 ilde faaliyet gösteren federasyonumuzun bin 500 civarında üyesi bulunuyor." dedi.

TGC Başkanı Yusuf Turgut ise gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu dile getirerek, yerel basında çalışanların bu zorlukları daha fazla hissettiğini söyledi.

Gazetecinin her zaman en iyi işi ortaya koymak zorunda olduğuna dikkati çeken Turgut, genç gazetecilere kendilerini geliştirmelerini, olayları izlerken fark yaratmak için toplumun içinde kalmalarını önerdi.

Tören, yeni üyelere rozet takılmasının ardından sona erdi.

TGC'nin üye sayısının, yeni üyelerle birlikte 352'ye ulaştığı bildirildi.