SİNOP (AA) - Sinop İl Özel İdaresi Koordinasyonunda yürütülmekte olan Avrupa Birliği destekli "Karadeniz - Roma Antikite'sindeki Birlik ve Çeşitlilik" adlı uluslararası proje kapsamında hazırlanan poster sergisi açıldı.

Tarihi Sinop Cezaevi Çocuk Islah Evi'nde Yunanistan, Bulgaristan, Kırım, Gürcistan, Moldova ve Türkiye'den bilim adamlarının proje dahilinde hazırladıkları posterlerin yer aldığı sergisinin açılışını Vali Yavuz Köşger yaptı.

Sinop İl Özel idaresi Proje Ofisi Koordinatörü Ümit Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, 2013 yılında başlayan Karadeniz - Roma Antikite'sindeki Birlik ve Çeşitlilik adlı projenin amacının Karadeniz'deki ortak Roma mirasının tanıtımının uluslararası platformlarda yapılmasını gerçekleştirmek ve bu konuda bir farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Aydın, "Hazırlanan ve sergilenen posterlerin hepsi birbirinden değerli  bu alandaki uzmanlar tarafından bilim adamları tarafından yapılmış çalışmalar. Umut ediyoruz ki bu çalışmalar gelecekte bizi daha farklı projelere götürecektir" dedi.

Açılışın ardından Vali Köşger ve davetliler sergiyi gezdi. konuklara posterler hakkında bilgi verildi